Etichetă specială pentru aplicaţiile de calitate îndoielnică

Etichetă specială pentru aplicaţiile de calitate îndoielnică
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Compania Google a anunţat, încă din toamna anului trecut, că va ajusta recomandările afişate în Play Store, punând mai mult accent pe calitatea aplicaţiilor şi nu pe numărul acestora. Astfel că, între timp, tot mai multe aplicaţii au început să primească etichete de avertizare a utilizatorilor cu privire la problemele descoperite.

Luând în considerare aspecte precum comentariile lăsate de alţi utilizatori şi măsurătorile automate obţinute de pe alte dispozitive, Google te va avertiza dacă aplicaţia ar putea cauza probleme pe configuraţia folosită de tine. Un alt aspect care poate determina „lipirea” unui mesaj de avertizare în pagina aplicaţiei este frecvenţa erorilor reclamate de-a lungul timpului. Astfel, o aplicaţie cunoscută pentru numărul mare de erori ar putea pierde şi din vizibilitatea la căutare, scrie go4it.ro.

Potrivit Google, „utilizatorii de Android se aşteaptă la o experienţă grozavă de la aplicaţiile şi jocurile pe care le descarcă”, compania dorind astfel să facă mai vizibile titlurile de calitate superioară, în acelaşi timp reducând vizibilitatea şi descurajând instalarea aplicaţiilor de calitate îndoielnică.

Prin măsurile luate, Google mai spune că speră să motiveze dezvoltatorii de aplicaţii să depună mai mult efort pentru îmbunătăţirea aplicaţiilor administrate, asigurând că aplicaţiile neglijate rămân, în cele din urmă, fără utilizatori.

Pentru a fi considerată de calitate, o aplicaţie nu ar trebui să aibă mai mult de 1,09 la sută rată de apariţie a întreruperilor forţate în utilizare normală sau mai mult de opt la sută pe un anume model de dispozitiv. Asta înseamnă că, pentru a se asigura că aplicaţiile continuă să fie recomandate în catalogul Play Store, dezvoltatorii ar trebui să depună eforturi constante pentru corectarea bugurilor şi pentru perfecţionarea aplicaţiilor respective.

Cât despre etichetă, aceasta este aplicată în mod selectiv, doar pentru dispozitivele a căror configuraţie (de exemplu, versiunea de Android prea veche sau prea nouă) poate declanşa diverse buguri sau incompatibilităţi cu codul aplicaţiei.

Citit 1429 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Martie 2023 15:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.